Susipažinkite su mūsų šefu

Kokių šalių virtuvėmis žavitės?

Mane labiausiai žavi virtuvė, kurioje gerbiamas natūralus produkto skonis ir siekiama jį pabrėžti. Nemėgstu naudoti daug prieskonių, nes manau, kad jie gali ir sugadinti prigimtines produkto savybes. Valgydami turime jausti pagrindinį patiekalo skonį su jam akomponuojančiais skoniais, o ne atvirkščiai.

Ar mėgstate eksperimentuoti, ar labiau vadovaujatės receptais?

Manau, kad patiekalas visų pirma gimsta jį gaminančiojo vaizduotėje. Vis dėlto, kaip sakoma, vaizduotė yra įvairių patyrimų kratinys. Tad visada stengiuosi išbandyti įvairias virtuves ir atrasti įdomią skonių ir tekstūrų sintezę. Smagu atrasti naujus skonius, o dar smaigiau iš naujo „išrasti“ klasikinius skonius.

Į kokius aspektus labiausiai atsižvelgiate kurdamas restorano meniu?

Svarbiausia yra galvoti apie svečią. Jei sudaryčiau meniu vien pagal savo skonį, jame pagrindinis patiekalas būtų juodas šokoladas.

Pagal kokius kriterijus atsirenkate patiekalų ingredientus?

Didžiąją dalį maisto produktų užauginame čia pat – „Harmony“ parke. Nenaudojame cheminių trąšų, tad mūsų užauginamas derlius gal ir ne toks gausus, tačiau jo skonis – neabejotinai geresnis nei dosniai tręšiamų augalų. Nemažai gėrybių surenkame ir miške. Bendradarbiaujame su vietiniais ūkininkais, tad mūsų restorane patiekiamas maistas yra labai „vietinis“.

Kur slypi SIMBOLY restorano sėkmės paslaptis?

Entuziastinga, darni komanda, atsidavę profesionalai ir aistra maisto kultūrai.