Mūsų ūkis

… žmonijos geradariu bus laikomas tas, kuris išmokys žmogų tenkintis labiau nekaltu ir sveikesniu maistu.
(Henry David Thoreau „Voldenas, arba gyvenimas miške“)

Siekdami sukurti ir palaikyti tobulą harmoniją tarp žmogaus bei gamtinės aplinkos, daug dėmesio skiriame mūsų svečių mitybai. Esame įsitikinę, kad aukščiausios kokybės maistas yra tik tas, kuris pagamintas iš kruopščiai ir rūpestingai savo žemėje, savo rankomis užaugintų ingredientų. Tai yra tyriausias būdas pasisavinti šios nuostabios vietovės energiją ir visapusiškai mėgautis jos teikiamomis gėrybėmis.
Kiekviename mūsų restorano pagamintame patiekale galite rasti čia pat mūsų užaugintų produktų. Esame įkūrę nedidelį ūkį, kuriame auginame gyvulius: avis, ožkas, triušius, ir paukščius: vištas, antis, žąsis. Daugiau negu 200 ha teritorijos skyrėme daržovėms, uogoms ir vaisiams: juos auginame natūraliai, kruopščiai prižiūrėdami ir nenaudodami jokių cheminių preparatų ar trąšų.
Džiaugiamės galėdami Jums pasiūlyti savo užaugintų pomidorų, agurkų, svogūnų, česnakų, bulvių, cukinijų, patisonų, moliūgų, kopūstų, morkų, salotų, ridikų, burokų, ropių, obuolių. Mūsų puoselėjami vaismedžiai ir vaiskrūmiai kasmet sunokina svarainių, braškių, šilauogių, serbentų, agrastų, šaltalankių derlių.
Kepame iš miltų, kurie sumalami iš mūsų užaugintų rugių, kviečių, avižų. Parko teritorijoje esantis miškas mus džiugina ne tik puikiais vaizdais ir grynu oru, bet ir grybais, uogomis, kitomis skaniomis gamtos dovanomis. Patiekalus gaminame iš čia pat surinktų baravykų, kelmučių, voveraičių, spanguolių, aviečių, žemuogių, mėlynių, bruknių, zuikio kopūstų. Pavasarį renkame beržų sulą, vasarą – beržų lapus ir liepžiedžius.
Vertindami natūralių žolelių arbatų magišką skonį ir kvapą, specialiuose šiltnamiuose auginame vaistažoles. Juose užauginame ir prieskoninių žolelių, kuriais pagardiname patiekalus. Mūsų profesionali žolininkė maišo žolelių arbatas, o bitininkas meiliai prižiūri avilius, kuriuose bręsta tyras laukų ir miško gėlių medus.
Norime, kad net ir šaltuoju metų laiku mūsų svečiai džiaugtųsi kvapniomis daržo, sodo ir miško gėrybėmis. Todėl daržoves, vaisius, grybus, uogas ne tik skiname šviežius ir gaminame, bet ir ruošiame jų atsargas. Harmoningai užaugintus, rūpestingai surinktus produktus džioviname ir konservuojame: marinuojame, sūdome, verdame uogienes.

Mūsų draugai:

ilzen